VC ASK Lovosice

11.02.2020 13:58

Na stejném stadionu jako MČR juniorů a žákovských tanců se ve dnech 8. - 9. 2. 2020 uskutečnil další krasobruslařský závod v rámci Českého poháru VC ASK Lovosice. TJ STADION BRNO měl tentokrát tři zástupkyně.

 

VC ASK LOVOSICE, 8. - 9. 2. 2020

 

Celkové výsledky

 

Výsledky závodnic TJ STADION BRNO

  • mladší žačky (40)

6. Johanka Žilková

9. Mia Rosypková

 

  • nejmladší žačky (42)

33. Lucie Redrupová

 

 

 

 

fotogalerie

 

Reportáž přímo z místa dějiště od pana Jana Žilky (děkujeme):

 

TJ STADION BRNO v "nočním závodu" na severu Čech trefil dvakrát do desítky
 

Další závod Českého poháru se konal o víkendu 8.-9. února 2020 v Litoměřicích v Ústeckém kraji a krasobruslařky TJ STADION BRNO Mia Rosypková, Johanka Žilková a Lucie Redrupová na něm byly vidět. Naše mladší žačky si vyzkoušely "noční závod". Tak lze s trochou nadsázky označit závodění krasobruslařů v době mezi osmnáctou a dvacátoudruhou hodinou. Lucie Redrupová si v kategorii nejmladší žačky do severních Čech také zajela pro nové zkušenosti.

V příjemném prostředí moderního stadionu s rozlehlým hledištěm a krásnou prostornou tělocvičnou děvčata rozhodně nezapadla. Obě mladší žačky si svojí jízdou polepšily v letošním žebříčku Českého poháru. Mia i Johanka se sice drobným chybám nevyhnuly, ale podařilo se jim zajet své jízdy bez chyb velkých. Johanka i přes nepovedenou kombinaci dva+dva (dvojitý Lutz a dvojitý Toeloop) vylepšila své osobní bodové maximum a ziskem 43.75 bodů dosáhla na šestou pozici. Mia se ziskem 40.41 bodů zaostala za svým dosavadním maximem o pouhé 3 body a v 37-místném startovním poli se umístila na hezké deváté pozici.

V letošním žebříčku Českého poháru si nyní tato dvě děvčata i nadále udržují těsný kontakt. Mia je na devatenácté, Johanka na dvacáté pozici a s vysokou pravděpodobností jim oběma účast v elitním závodu Mistrovství ČR, který se bude konat za měsíc v březnu v Pardubicích, již neunikne. Lucie Redrupová získala ve své kategorii nejmladších žaček 21.39 bodů a zůstala za svým maximem o necelé 4 body.