Minimálně obhájit loňskou pozici, prozradil Březina svůj cíl před šampionátem !!!

12.01.2014 09:36

Do zahájení evropského šampionátu, který se bude letos konat v maďarské metropoli, zbývá několik málo dní. Jak probíhá v těchto dnech tréninková příprava dvou brněnských reprezentantů, kteří se na ME 2014 v Budapešti nominovali? Jaké mají cíle?

Brněnský krasobruslař Michal Březina, loňský bronzový medailista z ME v Záhřebu, prozradil cíl, kterého chce dosáhnout na letošním mistrovství. „Minimálně obhájit loňskou pozici“ netají své medailové plány Březina.

Vánoční svátky stravil Březina spolu se svou rodinou v Brně, ihned po nich však odcestoval do zámoří za svým trenérským týmem a nastoupil do plného tréninku. „Po mistrovství republiky jsme se zaměřili na fyzickou stránku, piruety a čtverné skoky“ upřesňuje Březina podrobnosti související s tréninkovou přípravou.

A jak se cítí brněnský závodník před šampionátem po fyzické a psychické stránce? „Po menších zdravotních problémech se již cítím dobře“ doplňuje Březina, pro něhož to bude sedmá účast na ME a bude tak již „protřelým“ závodníkem v rámci startovního pole. „Takových je nás tam spousta. Bude záležet v daném okamžiku, jak se to komu lépe zadaří“ vysvětluje svou pozici Březina.

To Eliška Březinová, Michalova mladší sestra, má zatím nižší skóre v účasti. Evropského šampionátu se zúčastní potřetí a jejím cílem je „zajet bez chyb, dostat se do volných jízd a předvést co nejlepší výkony“.

Březinová se připravuje na šampionát ve svém mateřském klubu TJ Stadion Brno a ke své tréninkové přípravě uvádí: „Tréninková příprava se nijak nezměnila, pokračujeme jako doposud. Zaměřujeme se především na předvedení, piruety a pilujeme skoky“.

Jako první se z našich reprezentantů na Mistrovství Evropy utká se soupeřkami Eliška Březinová, a to již ve středu 15. ledna 2014 v rámci soutěže krátkých programů žen. Michal Březina začne svou cestu za vytyčeným cílem o den později, tzn. ve čtvrtek 16. ledna 2014, rovněž soutěží krátkých programů.

(gh)

Kontakt

TJ STADION BRNO z.s. Křídlovická 32, 603 00 Brno, Česká republika
+420 603 722 054 (sekretariát)
+420 737 413 134 (správce haly)

IČ: 00531839

Spisová značka: L 96 vedená u KS v Brně

č. ú.: 1341944389/0800 Česká spořitelna, a.s.
tj@stadionbrno.cz