Krasobruslaři poměřili své síly na tradiční Velké ceně Brna

03.11.2016 12:01

O víkendu 22. – 23. října 2016 hostil krasobruslařský oddíl TJ STADION BRNO na domácí půdě již 18. ročník závodu Velká cena Brna. Sportovní událost patří již tradičně k významným krasobruslařským závodům počítajících se do žebříčku Českého poháru. Letos přijelo do Brna poměřit své krasobruslařské umění 144 soutěžících z celé České republiky.

Nejpočetnější zastoupení měl oddíl TJ Stadion Brno, a to téměř v každé vypsané závodní kategorii. Celkem startovalo v soutěži 32 domácích závodníků a závodnic. Úspěšný nebyl pouze počet domácích startujících, ale i zisk cenných medailí, kterých pro domácí barvy získalo devět z nich. Ze zlatých kovů se radovaly Ivana Kratochvílová v žačkách, Miluše Jelínková v mladších žačkách a mezi nováčky ml. Michaela Pinková. Medaile se stříbrným leskem získali žák Lukáš Buksa, nejmladší žačka Markéta Sukupová a ve starší nováčkovské kategorii Anna Cerovská. Tři bronzové medaile vybojovaly závodnice Klára Hradilová v juniorské kategorii, Kateřina Nentvichová mezi žačkami a Pavlína Sladká mezi st. nováčky. Velmi pěkných umístění dosáhli i ostatní závodníci a závodnice, konkrétně dvanáct z nich v tzv. top desítce.

Krasobruslařský závod odehrávající se v hale na Křídlovické ulici navštívil i starosta MČ Brno-střed, pod kterou tělovýchovná jednota územně spadá, a ujal se slavnostního předávání cen. Kromě úspěchů závodníků ocenil starosta Martin Landa i práci organizačního týmu v čele s ředitelkou závodu Martou Sukupovou, Charlotou Pruškovou a všech dobrovolníků, kteří se ujali pořadatelské činnosti s velkým elánem. MČ Brno-střed patří k podporovatelům činnosti tělovýchovné jednoty Stadion Brno, neboť patří k největším a nejúspěšnějším krasobruslařským klubům v České republice, a to již více než 50 let.

Potěšující bylo pro všechny aktivní členy oddílu rovněž pochvalné vyjádření rozhodčí a předsedkyně Českého krasobruslařského svazu Věry Tauchmanové. Ocenila nejen úspěchy a výkonnost perspektivních krasobruslařů z pořádajícího klubu, ale i neustále probíhající modernizaci krasobruslařské haly, která slouží sportovcům již od roku 1981 a poskytuje velmi dobré zázemí pro závodníky TJ Stadion Brno i další zájmové sportovní skupiny.

Gabriela Žilková Hrázská

 

TISKOVÁ ZPRÁVA